Uitgeverij Het Oude Volk is een project van Ki&C en werd in het leven geroepen om een manuscript dat ons nauw aan het hart lag, uit te geven.
In onderhandelingen met bestaande grote uitgeverijen werd ons meegedeeld dat het manuscript 'goed geschreven', 'mooi vormgegeven' en 'van een hoogstaand niveau' was, maar dat het onderwerp commercieel gezien niet goed lag, dat we de tijd niet mee hadden omdat uitgeverijen niet meer over de mogelijkheden beschikken die ze vroeger hadden, en dat deze uitgave - een boek (in kleur) met kaarten (in kleur) en in een foedraal - te duur was om het risico te durven nemen, zeker omdat het een beginnend auteur betrof die nog geen eerdere publicaties op naam had staan.

Ons geloof in het manuscript werd hierdoor nog gesterkt en we besloten een eigen uitgeverij op te richten om het in de wereld te kunnen brengen. De energie die daardoor begon te stromen en de creativiteit die eruit voortsproot, gaf ons bevestiging dat we op het goede pad zaten.

Dit is dus waar wij voor staan en wat we wensen uit te stralen in deze
wereld: geloof in jezelf, sta in je kracht, zoek steun bij gelijkgestemden en laat je niet intimideren door 'de gevestigde orde'. Spreek bondgenoten aan, stuur je vraag uit en kijk welke respons er komt.
En bovenal: laat niemand je ervan weerhouden je dromen te realiseren.


Luc Taets en Veronika Reniers

Meer weten over ons? www.derodedraak.be